UitgaanstipsMeer dagje uit tips
Walibi Holland

Walibi Holland

Walibi Holland is oorspronkelijk echt bekend geworden onder de naam Six Flags Holland, maar heeft daarvoor nog namen gehad als Walibi Flevo en Flevohof. Vanaf de naamsverandering naar Six Flags Holland is het park zich echt gaan profileren als een park met snelle achtbanen voor personen die van spanning houden. Momenteel is dit nog zeer zeker zo, alleen blijkt het park ook steeds aantrekkelijker voor gezinnen met kinderen door de vele attracties die hierop gericht zijn. De prijs van een toegangsticket voor een volwassene bevindt zich tussen de €26,50 wanneer er groepstickets worden besteld tot €33,50 wanneer er een ticket zonder vaste datum wordt aangeschaft. Kinderen tot 5 jaar krijgen gratis toegang en kinderen van 6 tot 11 jaar alsook 55-plussers betalen €27,- tot €31,-.

De allersnelste maar ook langzame attracties

Waar het park nog steeds om bekend staat zijn achtbanen als Goliath, welke een topsnelheid heeft van maar liefst 106 km/u. De achtbanen in Walibi Holland bereiken zeer hoge snelheden en hebben duizelingwekkende bochten en loopings. Ook heeft het park een waterachtbaan, wildwaterbaan en een attractie waarbij de bezoeker een waterkanon kan bedienen. Wanneer de attracties worden bekeken is duidelijk te zien dat het park zich steeds meer op families aan het richten is, gezien het grote aantal attracties voor kinderen. Er bevindt zich in het park ook een reuzenrad waardoor bezoekers een mooi uitzicht hebben over het park en ook het nabijgelegen Veluwemeer.

Nog een dagje extra?

Het pretpark bevindt zich in Biddinghuizen, wat vanuit de omgeving Amersfoort en Zwolle goed te bereiken is met de auto. Daarnaast is er ook een aparte buslijn in het leven geroepen die vanuit station Harderwijk vertrekt en een halte heeft bij het pretpark. Voor mensen die graag langer blijven is er een vakantiepark genaamd Walibi Village. Er zijn verschillende kleine en grotere huisjes en zelfs een villa die allemaal te boeken zijn. Dit park bevindt zich recht naast het pretpark waardoor het makkelijk te bezoeken is.

Terug naar overzicht