UitgaanstipsMeer dagje uit tips
Slagharen

Slagharen

Attractie- & vakantiepark Slagharen is in 1963 opgericht als een park met enkele vakantiehuisjes en de mogelijkheid om ritjes te maken op een shetlandpony. De naam Ponypark Slagharen zal ook nog bekend zijn bij veel Nederlanders, maar uiteindelijk is het uitgegroeid tot een volwaardig pretpark met veel verschillende attracties voor jong en oud. De Western sfeer van vroeger hangt nog steeds in het park en er zijn ook nog attracties gericht op het wilde westen.

Wat kun je er doen?

Het park heeft meer dan 30 attracties die variëren van een spannende achtbaan of vrije val tot een rustige monorail of carrousel. Daarnaast bevindt zich in het park een theater waar bezoekers een animatie film in 4D kunnen kijken en een kabelbaan waardoor de gebruiker naar de andere kant van het park zweeft. Naast een reuzenrad heeft het park ook nog een draaiende sky tower waarmee het volledige park van hoog in de lucht rustig bekeken kan worden. Bij het park bevindt zich ook een waterpark onder de naam Aqua Mexicana. In dit waterpark kan gebruik worden gemaakt van 10 afzonderlijke glijbanen en is er een strand met palmbomen nagemaakt om een tropisch gevoel te creëren.

Blijven slapen?

Het park bevindt zich, zoals de naam al verraad, in Slagharen. Niet alleen het attractiepark, maar ook het vakantiepark is over de jaren steeds groter geworden. Er zijn verschillende soorten huisjes te huren in het vakantiepark en zelfs huisjes die zich in het attractiepark bevinden. Ook is er een campingplaats waar bezoekers met een tent, camper of caravan gebruik van kunnen maken. Bezoekers van het vakantiepark kunnen ook nog gebruik maken van de aanwezige Kidsclub en er zijn tennisbanen aanwezig die gehuurd kunnen worden. Er zijn verschillende restaurants en een gokhal aanwezig en er worden familieavonden georganiseerd. Het park is met de auto goed te bereiken en er is een busstation op enkele minuten lopen aanwezig.

Terug naar overzicht