UitgaanstipsMeer dagje uit tips
Plopsaland

Plopsaland

Plopsaland is een Belgisch themapark gericht op families met kinderen. Het park draait om allerlei personages van Studio 100, waardoor ook veel attracties hier naar vernoemd zijn. Waar er bij veel pretparken vaak snelle achtbanen en spannende attracties zijn, is dit bij Plopsaland minder. De meeste attracties zijn wat rustiger dan bij een normaal pretpark het geval is en er zijn ook speeltuinen en verschillende indoor activiteiten voor de kleintjes.

Alles voor de allerkleinsten

Vrijwel alle attracties zijn geschikt voor kleine kinderen, maar toch zijn er overal minimale lengtes aangegeven om de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen. Zo is er in het park een achtbaan met een Anubis thema, waarbij een minimale lengte van 1,25 meter geldt. Bij de overige attracties ligt deze lengte altijd lager, namelijk vaak een minimale lengte van 1,2 of 1 meter om alleen of met begeleiding in een attractie te gaan. Veel attracties zijn gericht op de kleurrijke personages van Studio 100, zoals Kabouter Plop, Maya de bij, Mega Mindy en Wickie de Viking. Naast attracties zijn ook regelmatig shows te bezichtigen van onder andere Samson en Gert, K3 en Bumba. Al met al staat Plopsaland garant voor een dagje uit vol plezier.

Hoe kom je er?

Voor de meeste Nederlanders is Plopsaland iets minder gunstig te bereiken, aangezien het park in de Belgische kustplaats De Panne ligt. Dit bevindt zich heel dicht bij de Franse grens waardoor iemand uit Brabant of Limburg toch al snel 2,5 uur aan het rijden is voordat het park bereikt wordt. Voor mensen die meer in het Noorden van Nederland wonen en toch graag naar Plopsaland willen is het een goed idee om een overnachting in een nabijgelegen hotel te boeken. Doordat De Panne een kustplaats is kan ook het strand bezocht worden om na het bezoek aan het park even lekker uit te waaien. Er is bekend gemaakt dat er een gethematiseerd Plopsa Hotel komt dat zich direct naast de hoofdingang van het park bevindt.

Terug naar overzicht