UitgaanstipsMeer dagje uit tips
Kermis Tilburg

Kermis Tilburg

De kermis van Tilburg is niet alleen de grootste kermis van Nederland, maar de grootste van de gehele Benelux. Elk jaar komen ongeveer 1,5 miljoen nationale en internationale bezoekers om te genieten van alle attracties en de Brabantse gezelligheid (bron: Stichting recreatie). De meest recente editie was de 449e en er waren maar liefst 240 attracties te bewonderen. Het volledige evenement duurde 10 dagen en alle attracties waren verspreid tot een lengte van een indrukwekkende 4 kilometer. Het bezoeken van de kermis is uiteraard gratis, maar om een ritje in een attractie te maken zal er een kaartje moeten worden gekocht welke toch al snel de €5,- passeert voor de grotere attracties. Wanneer dit te duur is wordt het aangeraden om de kermis te bezoeken op dinsdag tot en met donderdag in de middag, aangezien er dan korting van toepassing is. Een kaartje voor een attractie kost dan nog rond de €3,- voor een normale attractie en €1,50 voor kinderattractie.

Roze Maandag en Blauwe Zondag

Naast alle attracties zijn er natuurlijk nog allerlei evenementen en activiteiten die de Tilburgse kermis tot een volwaardig evenement maken. Wellicht het meest bekend is de Roze Maandag. Roze Maandag is een dag waarop iedereen zichzelf kan zijn en niemand in een hokje wordt geplaatst. Deze dag staat in het teken van gelijkheid en er wordt ook een Roze Karavaan georganiseerd waar iedereen die wil in mee mag lopen. Blauwe Zondag is een kermisdag waarop de exploitanten hun ritten aanpassen zodat deze minder geluid en licht produceren. Dit wordt gedaan zodat personen met autisme, die soms snel overprikkeld zijn, ook welverdiend van de kermis kunnen genieten.

Hoe bereik ik de kermis?

Er zijn verschillende parkeergarages bereikbaar in de stad en ook rijden er pendelbussen vanaf de parkeerplaats bij de Fontys Hogeschool en het parkeerterrein van Stappegoor. Het gebruik van de pendelbus kost €1,- per keer. Door de aanwezige bewaakte fietsenstallingen welke gratis te gebruiken zijn, is het ook mogelijk om met de fiets te komen. Verder ligt station Tilburg op loopafstand van de kermis.

Terug naar overzicht