UitgaanstipsMeer dagje uit tips
Grootste kermissen ter wereld

Grootste kermissen ter wereld

De kermis van Tilburg behoort ook zeker tot een van de grootste kermissen ter wereld, maar de grootste is het niet. Het organiseren van een kermis is niet alleen iets voor Nederland, maar dit wordt ook op verschillende plaatsen over de hele wereld gedaan. Er zijn echter wel verschillen tussen kermissen onderling in bijvoorbeeld Amerika, Nederland en Duitsland.

Bigger is better in Amerika

In Amerika worden ook de zogenaamde State Fairs of County Fairs georganiseerd. In Dallas, Texas wordt jaarlijks de Big Tex georganiseerd, een kermis die meer dan 2,5 miljoen bezoekers trekt. Attracties, muzikanten, shows met dieren, goochelaars en ontelbare eetkraampjes zorgen voor een onvergetelijke dag hoe dat alleen in Amerika kan. In de stad Los Angeles in Californië wordt jaarlijks de LA County Fair georganiseerd. De kermis van Los Angeles is er een die jaarlijks rond de 1 miljoen mensen trekt met een enorm reuzenrad, verschillende attracties en net als in Texas dierenshows, optochten en wedstrijden organiseert.

Oktoberfest niet alleen voor de bierliefhebber

Het Oktoberfest staat voor veel Nederlanders bekend als een groot feest waarbij er vooral veel bier wordt gedronken, maar het is veel meer. De allergrootste kermis ter wereld bevindt zich namelijk tijdens het Oktoberfest in de Duitse stad München. Met jaarlijks rond de 500 attracties en meer dan 6 miljoen bezoekers is dit veruit de grootste kermis ter wereld. Op de 2e plaats staat nog een Duitse kermis, namelijk de kermis van Düsseldorf, ook wel de grootste kermis langs de Rijn genoemd. Deze kermis trekt gemiddeld ongeveer 4 miljoen bezoekers en heeft rond de 350 attracties.

Terug naar overzicht