UitgaanstipsMeer dagje uit tips
Bobbejaanland

Bobbejaanland

In 1961 werd het Belgische pretpark Bobbejaanland opgericht door beroemde countryzanger Bobbejaan Schoepen. Inmiddels is het park uitgegroeid tot een begrip in de pretparkwereld met voor elk wat wils. De originele sfeer van het wilde westen, te danken aan de oprichter, is nog steeds op verschillende plekken in het park terug te vinden. Het park bevindt zich bij een meer wat voor een mooi uitzicht zorgt en er attracties zijn die zich op het meer bevinden. Voor een ticket voor een volwassene moet rond de €19,95 tot €28,90 betaalt worden wanneer deze online wordt besteld en tot maximaal €33 wanneer dit aan de kassa wordt gedaan. Voor kinderen tot 1m40 is dit maximaal €28 aan de kassa en kinderen die onder de 1 meter groot zijn mogen gratis naar binnen.

Veel variërende attracties

De attracties van het pretpark zijn in te delen in drie categorieën, namelijk: intens, matig en rustig. Hierdoor is het park dus niet alleen geschikt voor iemand die van wilde ritjes houdt, maar ook voor een gezin met kleine kinderen die willen genieten van een heerlijk dagje uit. Naast enkele achtbanen die zich buiten bevinden zijn er ook indoor attracties en is er zelfs een virtual reality achtbaan. Voor mensen die niet bang zijn om nat te worden is er een wildwaterbaan, boomstammetjes, een waterglijbaan en een attractie waar met waterkanonnen op andere mensen geschoten kan worden. Er zijn natuurlijk ook rustige attracties zoals een reuzenrad en een monorail en ook attracties specifiek voor de allerkleinsten.

Hoe kom je er?

Bobbejaanland bevindt zich op ongeveer een uur rijden van steden als Breda, Tilburg en Eindhoven. Voor de in het zuiden van Nederland wonende adrenalinejunk is dit dus een goed alternatief voor een dagje naar de kermis. Naast een goede bereikbaarheid met de auto rijdt er ook een bus tot aan de parkeerplaats van het pretpark, welke vertrekt vanuit een nabijgelegen treinstation. Via Belgianrail zijn tickets verkrijgbaar waarbij de trein- en busreis en de toegang tot het pretpark voor een gereduceerd tarief aan te schaffen zijn.

Terug naar overzicht